Ads

Translate

  • Τελευταία Νέα

    Γίνε μέλος και εσύ!

    Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

    Μήνυση στο LinkedIn για την κλοπή των κωδικών μετά την επίθεση που δέχτηκε


    Μετά την πρόσφατη κλοπή κωδικών από το LinkedIn, η εταιρεία μηνύθηκε στην Καλιφόρνια από μία κάτοικο του Illinois, γιατί δεν ασφάλισε επαρκώς τα δεδομένα των χρηστών της. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

    Σύμφωνα με τη μηνύτρια Katie Szpyrka,
    το LinkedIn παράβλεψε την ίδια τη συμφωνία χρήσης και την πολιτική ιδιωτικότητάς του, με το να αποτύχει στο να προστατέψει τα μέλη του, με τη χρήση των κατάλληλων τεχνολογικών μέσων.
     Το LinkedIn χρησιμοποιεί ένα ασθενές encryption format, αναφέρει η μήνυση, το οποίο δεν πληροί τα standards της αγοράς κατά την αποθήκευση των passwords, με αποτέλεσμα η ασφάλεια να μην είναι όσο υψηλή θα έπρεπε.

    H Szpyrka είναι μέλος στο LinkedIn από το 2010 και ως premium member πλήρωνε περίπου 25 δολάρια το μήνα. Η μήνυση δεν διευκρινίζει εάν ο λογαριασμός της ήταν από αυτούς που παραβιάστηκαν.

    Υπενθυμίζεται πως το LinkedIn δέχθηκε επίθεση απο χάκερς πριν από δύο εβδομάδες, κατά την οποία κλάπηκαν περίπου έξι εκατομμύρια passwords, από τα 161 εκατομμύρια χρηστών του.
    Η γνωστή υπηρεσία κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn επιβεβαίωσε τελικά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες επιτήδειοι κατάφεραν να υποκλέψουν πολλά passwords από λογαριασμούς χρηστών.

    Αυτή τη στιγμή, ουδείς μπορεί να γνωρίζει πόσα passwords του LinkedIn έχουν διαρρεύσει στο Internet. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή αν τα passwords συνοδεύονται από τα αντίστοιχα usernames. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, έχουν υποκλαπεί περίπου πέντε με έξι εκατομμύρια passwords του LinkedIn. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει με ερευνά το φαινόμενο και ζητά συγνώμη από τους χρήστες για την αναστάτωση.

    Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε λογαριασμό στο LinkedIn θα πρέπει να προχωρήσετε άμεσα σε αλλαγή του password, έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι δε θα χάσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας.

    Πηγή: pcmagazine
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ποστάρετε Σχόλιο εδώ!

    Item Reviewed: Μήνυση στο LinkedIn για την κλοπή των κωδικών μετά την επίθεση που δέχτηκε Rating: 5 Reviewed By: FTD
    Scroll to Top