Ads

Translate

  • Τελευταία Νέα

    Γίνε μέλος και εσύ!

    Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

    Financial Times: Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των πιστωτών!

    Μια επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία φαίνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κάνει πίσω στα περισσότερα σημεία για να υπάρξει συμφωνία. 

    Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πίτερ Σπίγκελ τονίζει ότι στην δισέλιδη επιστολή, η οποία εστάλη προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στις 30 Ιουνίου, «εξηγεί» κατά κάποιο τρόπο το χθεσινό αίτημα της Ελλάδας να ζητήσει τρίτο πακέτο βοήθειας 29,1 δισ. ευρώ. Παρότι το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα έληξε χτες τα μεσάνυχτα και πλέον δεν είναι δυνατή η παράτασή του, η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να λειτουργήσει σαν βάση για νέο πακέτο βοήθειας τις επόμενες ημέρες. 

    «Η Αθήνα θα αποδεχτεί όλες τις μεταρρυθμίσεις με μια μόνο αλλαγή: την ειδική μείωση 30% των Ελληνικών νησιών» γράφει ο δημοσιογράφος. και συνεχίζει: «Στο ζήτημα των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων, ο κ. Τσίπρας ζητά να μεταφερθεί η έναρξη της αύξησης  των ορίων ηλικίας στα 67 μέχρι το 2022 να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, και όχι άμεσα. Την ίδια ώρα, ζητά το ΕΚΑΣ, που χορηγείται στους φτωχότερους συνταξιούχους, να καταργηθεί μέχρι το 2019 αλλά σε πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που ζητούν οι δανειστές».

    Οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 18:30.


    Αναλυτικά η επιστολή 

    Αγαπητοί επικεφαλής και αγαπητοί Πρόεδροι, 

    Σας γράφω για να σας ενημερώσω για τη θέση της Ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στη λίστα με τις προαπαιτούμενες δράσεις της τεχνικής συμφωνίας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν στις 28 Ιουνίου 2015. Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχτεί αυτή την τεχνική συμφωνία, ως ένα τμήμα της παράτασης του προγράμματος EFSF που έχει εκπνεύσει και τη νέα δανειακή συμφωνία για την οποία εστάλη αίτημα, σήμερα την Τρίτη Ιουνίου 2015. Όπως θα παρατηρήσετε, οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος. 





    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ποστάρετε Σχόλιο εδώ!

    Item Reviewed: Financial Times: Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται όλους τους όρους των πιστωτών! Rating: 5 Reviewed By: FTD
    Scroll to Top