Ads

Translate

  • Τελευταία Νέα

    Γίνε μέλος και εσύ!

    Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

    Facebook: Χάκαραν τον λογαριασμό 36χρονης Ελληνίδας και την απειλούσαν


    Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ενός 25χρονου και μίας 46χρονης για παραβίαση υπολογιστικών συστημάτων και προσωπικών δεδομένων, εξύβριση, εκβίαση και απειλές κατά της ζωής 36χρονης Ελληνίδας
     Ειδικότερα, η 36χρονη κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι
    δεχόταν, από άγνωστα άτομα, απειλές κατά της ζωής της, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, αλλά και μέσω αποστολής γραπτών μηνυμάτων με απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο.
    Επιπλέον είχαν παραβιάσει το προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και δημοσιοποίησαν διάφορες φωτογραφίες της, οι οποίες δεν ήταν προσβάσιμες στον καθένα.
    Από τη διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα και στο πλαίσιο άρσης των επικοινωνιών, διερευνήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, οι τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και η αποστολή μηνυμάτωνπου είχε δεχτεί η καταγγέλλουσα.
    Ακολούθησε ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και στοιχείων, από την οποία προέκυψε ότι ο 25χρονος είχε παραβιάσει τον διαδικτυακό της λογαριασμό στο Facebook και είχε δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της, ενώ ταυτοποιήθηκε η 46χρονη, ως η κάτοχος του λογαριασμού κινητού τηλεφώνου, από τον οποίο είχε σταλεί γραπτό μήνυμα SMS, με το απειλητικό και εξυβριστικό περιεχόμενο.
    Στο σπίτι του 25χρονου στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 φορητός Η/Υ και ένα κινητό τηλέφωνο μαζί με μία κάρτα SIM, την οποία παρέδωσε η 46χρονη.
    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
    πηγη:newsbomb
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    1 σχόλια:

    Ποστάρετε Σχόλιο εδώ!

    Item Reviewed: Facebook: Χάκαραν τον λογαριασμό 36χρονης Ελληνίδας και την απειλούσαν Rating: 5 Reviewed By: FTD
    Scroll to Top