Ads

Translate

  • Τελευταία Νέα

    Γίνε μέλος και εσύ!

    Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

    Ιδιωτικοποιήσεις και πώληση του 10% του ΟΤΕ.

    Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης επανέρχονται περιφερειακά αεροδρόμια, Ελληνικό, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO και Εγνατία Οδός, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές.

    Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης επανέρχονται Ελληνικό (φωτογραφία), περιφερειακά αεροδρόμια, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO και Εγνατία Οδός.

    Σύμφωνα με το κείμενο της ελληνικής πρότασης, η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει στην κατάρτιση χρονοδιαγράμματος για την πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων που διέθετε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μέχρι το τέλος του 2014, ενώ υιοθετεί και την απαίτηση των δανειστών που περιελάμβανε η πρόταση Γιούνκερ για την πώληση του ποσοστού 10% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΤΕ.
    Η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της Εγνατίας Οδού, των Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού. Η λίστα με τις εκκρεμείς ενέργειες έχει ανανεωθεί και η κυβέρνηση θα διαβεβαιώσει ότι θα ολοκληρωθούν εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
    Χρονοδιάγραμμα
    Στο κείμενο της πρότασης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στους διαγωνισμούς για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με χρονικό ορίζοντα όχι πέραν του Οκτωβρίου 2015. Αναφορά γίνεται και για τις περιπτώσεις ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO (εταιρεία διαχείρισης τροχαίου υλικού), τονίζοντας πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στους όρους των διαγωνισμών.
    Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ το υπόλοιπο 10% μετοχών του ΟΤΕ που διαθέτει το ελληνικό Δημόσιο, ενώ θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων με τους ισχύοντες όρους του διαγωνισμού στον πλειοδότη που έχει ήδη επιλεγεί, την κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd.
    Σε ό,τι αφορά τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), που είναι σήμερα θυγατρική της ΔΕΗ, η κυβέρνηση δεσμεύεται:
    Είτε να προχωρήσει αμετάκλητα στην υλοποίηση της τελικής φάσης του διαγωνισμού της αποκρατικοποίησης για το 66% των μετοχών του που ανήκει στη ΔΕΗ, ανακοινώνοντας την ημερομηνία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών, είτε να παρουσιάσει τον Οκτώβριο εναλλακτικό σχέδιο που θα προβλέπει τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του Διαχειριστή από τη μητρική εταιρεία με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ποστάρετε Σχόλιο εδώ!

    Item Reviewed: Ιδιωτικοποιήσεις και πώληση του 10% του ΟΤΕ. Rating: 5 Reviewed By: FTD
    Scroll to Top