Ads

Translate

  • Τελευταία Νέα

    Γίνε μέλος και εσύ!

    Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

    Διαβάστε συμβουλές ασφαλείας για το ασύρματο δίκτυό σας.




    Σαν κεντρικό βήμα ασφάλειας του ασύρματου δικτύου γνωρίζουμε όλοι την Κρυπτογράφηση και Αυθεντικοποίηση (Encryption/ Authentication), χρησιμοποιώντας τα
    διαθέσιμα πρωτόκολλα του Router/ Modem μας...

    Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά επιπλέον στοιχειά που αθροιστικά μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια του Ασυρμάτου Δικτύου μας.

    1. Ενεργοποίηση Πρωτοκόλλων Αυθεντικοποιήσης και Κρυπτογράφησης

    Προτιμάμε το WPA II που αποτελεί την ισχυρότερη και πιο αξιόπιστη μορφή για αυθεντικοποίηση και κρυπτογράφηση αυτή τη στιγμή για τα Ασύρματα Δίκτυα. Ούτως ή άλλως δεν αφήνουμε το δίκτυό μας σε καμία περίπτωση «ξεκλείδωτο».

    2. Ενεργοποιώντας το MAC Filtering

    Ενεργοποιούμε το φίλτρο του Δρομολογητή/Modem μας, έτσι ώστε μόνο συγκεκριμένες MAC διευθύνσεις να γίνονται αποδεκτές. Σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδεθεί στο δίκτυο κάποιος άλλος χρήστης, τότε χειροκίνητα του δίνουμε αυτή τη δυνατότητα, πάντα μέσα από το Interface του Δρομολογητή/ Modem.

    3. Απενεργοποιώντας τον DHCP Εξυπηρετητή

    Απενεργοποιούμε τον DHCP εξυπηρετητή, ώστε ακόμα και αν κάποιος συνδεθεί χωρίς την έγκριση μας στο ασύρματο δίκτυο, να μην λάβει ΙΡ διεύθυνση και συνεπώς να είναι αδύνατο να συνδεθεί στο Internet. Εννοείται πως σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να δώσουμε εμείς χειροκίνητα ΙΡ διεύθυνση στον υπολογιστή μας και να επιτρέψουμε να χρησιμοποιείται αυτή η διεύθυνση.

    4. Ενεργοποιώντας την δυνατότητα για SSID Cloaking

    Απενεργοποιούμε την εκπομπή του ονόματος του ασύρματου δικτύου μας (SSID CLOAKING). Κατ΄αυτόν τον τρόπο το δίκτυο μας δεν είναι άμεσα ορατό από τους «γείτονες» και δυσκολεύουμε περαιτέρω την προσπάθεια τους να συνδεθούν σε αυτό.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Ποστάρετε Σχόλιο εδώ!

    Item Reviewed: Διαβάστε συμβουλές ασφαλείας για το ασύρματο δίκτυό σας. Rating: 5 Reviewed By: FTD
    Scroll to Top